Ontstaan

In 1993 kreeg ik mijn eerste klant die bang was van honden. Een buurman die niet langs mijn huis durfde te lopen. Hij had het idee dat mijn bouvier Boef hem ‘rauw lustte’. Nu was mijn Boef best een ‘boef’, maar zo erg nu ook weer niet. Ik legde mijn buurman uit hoe hij het beste met mijn hond om kon gaan en vanaf dat moment had ik een blije buurman die graag even kwam buurten.

In de jaren daarna kwam ik steeds vaker in aanraking met mensen met angst voor honden. Ik ontwikkelde een manier van werken die effect had. Maar eigenlijk wist ik niet wat ik deed. Ik volgde mijn gevoel en het resultaat was goed. Gaandeweg realiseerde ik me dat er een patroon was in mijn aanpak. Ik maakte stappen met de angstige personen. Stappen van InZicht. Elke stap resulteerde in een stuk meer begrip en inzicht. Inzicht in het eigen proces, maar ook Inzicht in de hond. In hondengedrag en ook de hond als individu.

In 2015 heb ik vormgegeven aan mijn werkwijze en de methode Stappen van InZicht verwerkt in een opleiding voor hulpverleners, coaches en hondenprofessionals. Mijn doel is dat iedereen die angst heeft voor honden, binnen zijn of haar eigen regio adequate hulp kan krijgen. Maatwerk begeleiding.

De opleiding tot Begeleider Angst voor honden, volgens de Stappen van InZicht, is een complete basis coachopleiding, waarin praktische vaardigheden en theoretische kennis zorgen voor een brede basis om daadwerkelijk maatwerk te kunnen bieden aan personen met angst voor honden.

Ik verwijs vol vertrouwen door naar de collega’s die deze opleiding hebben gevolgd. Zij werken op hun eigen manier, maar allen met dezelfde basis, visie èn missie.

Maatwerk. Oog voor het individu. Kennis van zaken.

InZicht in de angst, InZicht in hondengedrag en InZicht in het geheel.

Bij ons krijg je grip op je angst.

Bij ons word je geholpen.

Marleen van Baal
Begeleiding Angst voor honden
Hond InZicht