Werkwijze

De begeleiders Angst voor honden werken volgens de methode “Stappen van InZicht”

Deze methode heeft als uitgangspunt dat het proces van angst hebben voor honden, naar niet meer bang zijn en of het hanteerbaar zijn van de angst voor honden, gepaard gaat met het verkrijgen van InZicht in alle deelgebieden die spelen rondom de angst.

InZicht in de angst en de omvang daarvan, maakt helder welke effecten de angst heeft. Op de angstige persoon zelf, maar zeker ook op de omgeving, het gezin en de familie. InZicht in de hond maakt dat de hond van ‘alleen maar eng’ langzaam maar zeker transformeert tot een dier wat er mag zijn. InZicht in de praktische aanpak. Wat kun je veranderen in hoe het nu gaat? Hoe pak je regie over een situatie?

In de eerste sessie wordt de angst in kaart gebracht en dan wordt er samen met de angstige persoon, en zijn of haar naasten, gekeken naar welke stappen er gezet kunnen worden. Het is compleet maatwerk. Elke angstige persoon, ongeacht leeftijd, krijgt een persoonlijke aanpak.

Hoe beter de sessies zijn afgestemd op de persoon, hoe sneller het resultaat bereikt zal worden! En dat is precies waar wij voor staan!