Docenten


Marleen van Baal

Liefde voor honden is de rode draad door het leven en werk van Marleen. Naast het werken met honden en hondenmensen werd zij door de jaren heen ook regelmatig geconfronteerd met mensen, in alle leeftijden, met angst voor honden. Zij ontwikkelde een eigen manier om deze mensen te begeleiden. En met groot succes! Deze succesvolle werkwijze is verwerkt tot de methode “Stappen van InZicht” die de basis vormt van de opleiding tot Begeleider angst voor honden. Hoe dit ontstaan is? Lees meer hierover over bij Angst voor honden/Ontstaan.

Marleen is gediplomeerd coach, opleider en verbindend ondernemer. InZicht is al jaren het sleutelwoord in haar werk en dat is ook precies de kern van deze opleiding. Door de angstige persoon inzicht te geven in eigen handelen en in het gedrag van de hond, ontstaat ruimte om de angst los te laten.

De opleiding Begeleider angst voor honden is onderdeel van Hond InZicht

 

 


Anneke Steijlen

Vanuit een orthopedagogische achtergrond, heeft Anneke jarenlang ervaring opgedaan in het speciaal basisonderwijs. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk Coachen in STeIJL opgebouwd, waarin ze met haar cliënten op zoek gaat naar hun eigen stijl van omgaan met hun leven en loopbaan.

Anneke deelt in de opleiding angst voor honden, haar kennis over kinderen, pubers, jong volwassenen en het verschil tussen man en vrouw.

 

 

 

 


Anja Kuhn

Mensen ondersteunen in hun ontwikkelingsproces vindt Anja één van de mooiste dingen die er zijn.

In haar loopbaan was zij onder andere werkzaam als docent, projectleider, coördinator en teammanager. Het allerleukste vindt Anja het met elkaar ontdekken hoe je innerlijke blokkades kunt overwinnen. Wat maakt dat je op een bepaald punt vastloopt? Welke belemmerende opvattingen of overtuigingen mag je loslaten? Welke kwaliteiten mag je verder ontwikkelen? Hoe zorg je dat je in je kracht staat?

Anja begeleidt in haar eigen coachpraktijk flow|e|motion mensen met stress- en/of angstklachten en burnout. Ook mensen die in veranderende levensfases op zoek zijn naar meer verdieping en persoonlijke groei, weten de weg naar haar te vinden. Coachtools die zij onder andere inzet zijn: systemisch werk, familieopstellingen, mindfulness, schrijven naar Inzicht en spiegelen met honden.

Anja geeft daarnaast trainingen rondom persoonlijke ontwikkeling, communicatie en ondernemerschap. Daarnaast is Anja zelf werkzaam als professionele begeleider voor mensen met Angst voor honden.

In onze opleiding ondersteunt Anja studenten in hun eigen persoonlijke ontwikkelstuk met haar motto: Ken jezelf – leef vol vertrouwen!