Docenten


Marleen van Baal

Liefde voor honden is de rode draad door het leven en werk van Marleen. Naast het werken met honden en hondenmensen werd zij door de jaren heen ook regelmatig geconfronteerd met mensen, in alle leeftijden, met angst voor honden. Zij ontwikkelde een eigen manier om deze mensen te begeleiden. En met groot succes! Deze succesvolle werkwijze is verwerkt tot de methode “Stappen van InZicht” die de basis vormt van de opleiding tot Begeleider angst voor honden. Hoe dit ontstaan is? Lees meer hierover over bij Angst voor honden/Ontstaan.

Marleen is gediplomeerd coach, opleider en verbindend ondernemer. InZicht is al jaren het sleutelwoord in haar werk en dat is ook precies de kern van deze opleiding. Door de angstige persoon inzicht te geven in eigen handelen en in het gedrag van de hond, ontstaat ruimte om de angst los te laten.

De opleiding Begeleider angst voor honden is onderdeel van Hond InZicht

 

 


Anneke Steijlen

Vanuit een orthopedagogische achtergrond, heeft Anneke jarenlang ervaring opgedaan in het speciaal basisonderwijs. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk Coachen in STeIJL opgebouwd, waarin ze met haar cliënten op zoek gaat naar hun eigen stijl van omgaan met hun leven en loopbaan.

Anneke deelt in de opleiding angst voor honden, haar kennis over kinderen, pubers, jong volwassenen en het verschil tussen man en vrouw.

 

 

 


Mandy van Laar

Mandy is eigenaar bij Dokter Snuffel, waarin teams worden ingezet binnen Dog Assisted Interventions in zorginstellingen. Daarnaast leidt zij teams op via de Dokter Snuffel Academie. Mandy verzorgt de specialisatie Begeleiding Angst voor honden ‘Special Needs’.

In deze verdieping leer je mensen, in alle leeftijden, met zowel geestelijke als lichamelijke beperkingen te begeleiden in hun angst voor honden. Dit vraagt een speciale aanpak, omdat deze doelgroep vrijwel niet in staat is hun gevoelens in woorden uit te drukken. Het vraagt niet alleen een andere werkwijze van de begeleider, ook van de inzet van de hond worden specifieke vaardigheden verwacht.

 

 

 


Hester van der Meij

Hester is coach in het vergroten van zelfvertrouwen. Daarnaast is zij gediplomeerd begeleider angst voor honden met specialisatie kinderen met angst voor honden. Bij het begeleiden van kinderen met angst voor honden is het werken met spelvormen heel ondersteunend. Niet praten maar doen, niet denken maar voelen.

Vanuit haar coachpraktijk Een Vrije Heerlijkheid verzorgt Hester de specialisatie spelvormen en coachtools voor kinderen. Je onderzoekt en ontdekt het effect van de verschillende materialen en leert om deze vanuit een vrije blik in te zetten.